Laatste Nieuws

Kluswoningen en hotel in de Plaspoelpolder

 

Twee panden in de Plaspoelpolder krijgen een nieuwe functie: aan de Koopmanstraat 1 gaat Steenvlinder kluswoningen aanbieden en The Young Group verbouwt Volmerlaan 7 tot hotel met extra functies.
 

Wethouder René van Hemert (Economische zaken), tekende op 31 mei de twee intentieovereenkomsten met Steenvlinder, vertegenwoordigd door Hans Sparreboom, en de ander met The Young Group, vertegenwoordigd door Wim de Jong. De ondertekeningen vonden plaats in Amsterdam tijdens de vastgoedbeurs PROVADA op het Transformatieplein. Op de beurs was een mini-conferentie over gebiedsontwikkeling in de Plaspoelpolder.

Kluswoningen en hotel in de Plaspoelpolder

Steenvlinder: duurzame kluswoningen

Steenvlinder gaat in het voormalig kantoorgebouw aan de Koopmanstraat 1  kluseenheden aanbieden. Het gebouw biedt straks ruimte voor 62 kluswoningen vanaf 62 m2. Het gebouw heeft uitzicht op water en het plan is om de locatie te transformeren naar een duurzame plek met een duurzame uitstraling, dankzij veel groen op de gevels en in de directe omgeving.

The Young Group: hotel met extra functies

The Young Group heeft het voormalig kantoorpand aan de Volmerlaan 7 in mei 2017 aangekocht. Het pand van 6.100 m2 zal worden getransformeerd naar een urban style hotel met extra functies, zoals horeca en flexplekken. Met de bekrachtiging van de intentieovereenkomst zal The Young Group het creatief herontwikkelingsplan verder opstellen.

Toekomstvisie Plaspoelpolder

De transformatieprojecten van Steenvlinder en The Young Group passen binnen de nieuwe koers die de Toekomstvisie Plaspoelpolder heeft uitgezet. Met de toekomstvisie Plaspoelpolder worden initiatieven gefaciliteerd, waarbij de Plaspoelpolder transformeert naar een multifunctioneel verblijfsgebied met ruimte voor werken, wonen en recreëren.  
Terug
vrijdag 2 juni 2017 08:51:47 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob