Laatste Nieuws

Felicitatie voor oudergroep KLANK

 

Op 18 mei won Oudergroep KLANK de landelijke William Schrikker Initiatief Prijs. Initiatiefnemers, Farah Oulali, Mandy Swagerman en Marinka Koornneef, werden vandaag bezocht door wethouders Marloes Borsboom en Björn Lugthart om ze namens het college van B&W persoonlijk te feliciteren.
 

KLANK is een groep Rijswijkse ouders van een kind met een beperking die met elkaar ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Het college is trots dat KLANK deze prijs heeft gewonnen. Ze stimuleert en faciliteert zelf ook initiatieven uit de samenleving, onder andere via de Innovatieagenda. En het is natuurlijk fantastisch als deze inzet wordt beloond met een landelijke prijs!

Felicitatie voor oudergroep KLANK

Finale

Op 18 mei vond de finale plaats van de eerste editie van de William Schrikker Initiatief Prijs. De William Schrikker Groep reikt de prijs uit aan een initiatief dat bijdraagt aan goede, vernieuwende hulp voor kinderen, jongeren en ouders met een beperking, die opvoed- en opgroeiproblemen hebben. In de finale streden twee initiatieven om de prijs, een geldbedrag van 15.000 euro. Naast KLANK was dat Wel Thuis van Humanitas. Marinka Koornneef heeft tijdens de finale met een pitch KLANK onder de aandacht gebracht. Ze kon de jury overtuigen en wist zo de prijs binnen te slepen.

Over Oudergroep KLANK

Oudergroep Klank is eind vorig jaar opgericht voor ouders en door ouders van Rijswijkse specials, kinderen met een beperking. KLANK staat voor: Kracht, Liefde, Aandacht, Netwerk en Kennis. Vanuit de praktijk bleek dat ouders van kinderen met een beperking vaak in een sociaal isolement terechtkomen. Hetzij door onbegrip, hetzij door extra zorg die zij moeten geven. En je ontmoet ook geen andere ouders als je kind met een busje wordt opgehaald. Er bleek veel interesse te zijn om elkaar als ouders tips te geven en te ondersteunen en te helpen. Bij de start hadden zich al meer dan twintig ouders opgegeven. KLANK organiseert praat- en themabijeenkomsten van en voor ouders met een ‘speciaal’ kind. De tot nu toe in het CJG Rijswijk gehouden bijeenkomsten van KLANK mogen succesvol genoemd worden. Er hebben zich al meerdere ouders bij KLANK aangesloten en de drie initiatiefnemers merken dat de belangstelling alleen maar toeneemt. Zij weten als geen ander hoe je kunt snakken naar een luisterend oor, begrip en (h)erkenning bij de opvoeding. Door deze regelmatige ontmoetingen met andere ouders willen ze hieraan bijdragen. Ineke Weterings, onafhankelijk cliëntondersteuner jeugd, ondersteunt de moeders bij dit initiatief.

Het bedrag dat zij hebben gewonnen wil KLANK gebruiken om extra activiteiten te organiseren waarmee ze meer ouders kunnen bereiken. Marinka Koornneef is blij met de prijs.“ Hiermee kunnen we activiteiten organiseren om meer ouders te bereiken. Om te zorgen dat er een solide netwerk ontstaat om het isolement waarin veel ouders zitten, te doorbreken. Het is heel belangrijk om ervaringen te kunnen delen en elkaar tips te geven.”

Marloes Borsboom vindt het mooi dat deze ouders zelf hun verhaal vertellen en zo hun stem laten horen, daarnaast zegt ze hierover: ‘Dit fantastische initiatief van drie Rijswijkse moeders is niet alleen een voorbeeld van participatie binnen het sociaal domein, maar een voorbeeld voor participatie gemeentebreed.’
Terug
donderdag 1 juni 2017 08:54:25 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob