Laatste Nieuws

Onderscheiding voor Rijswijkse helden

 

Burgemeester Michel Bezuijen reikte woensdag 24 mei onderscheidingen uit aan Rijswijkers die een heldendaad hebben verricht. Richard Kwarten krijgt de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds; Martijn Muis, Robin Verspaandonck en twee agenten van het Politie Basisteam Delft ontvangen de oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

 

Onderscheiding voor Rijswijkse helden

Vrouw in nood

Op weg naar zijn werk ziet Richard Kwarten 10 november 2016 dat er brand woedt in een pand aan de Sweelincklaan in Leiden. Hij aarzelt geen moment en redt de bewoonster uit de woning. Hij kreeg hierbij de hulp van een aanwezige loodgieter die  een ladder bij zich had. Voor dit doortastende optreden krijgt Richard Kwarten de bronzen legpenning  van  de Stichting Carnegie Heldenfonds.

Auto te water

Op 21 januari rijdt er ‘s avonds op het Terras van Sion een auto in het water.  Martijn Muis en Robin Verspaandonck zien dat en springen in het water om de bestuurder uit de auto te halen. Ze krijgen daarbij al snel  hulp van twee agenten, Paul Dannenburg en Sean Jelsma, van Basisteam Delft.  De twee redders en de agenten  ontvangen  voor hun kordate optreden  de oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
Terug
woensdag 31 mei 2017 08:59:31 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob