Laatste Nieuws

RijswijkBuiten stemt over nieuw kunstwerk

 

Woont u in RijswijkBuiten? Breng dan deze week uw stem uit over het nieuwe kunstwerk in de buurt. Woensdagavond 17 mei presenteerde een aantal kunstenaars hun ontwerpen aan de bewoners van RijswijkBuiten.
 

Elk huisadres in RijswijkBuiten heeft van de gemeente een stembiljet gekregen. Daarmee kunt u deze week uw stem uitbrengen.

Nadat de bewoners hebben gestemd op hun favoriete ontwerp, brengt de commissie Kunstruimte advies uit aan het college van burgemeester en wethouders. Op basis van de stem van de bewoners en het advies van de commissie bepaalt het college welk schetsontwerp wordt gerealiseerd. Naar verwachting gebeurt dat in de tweede helft van 2017.

RijswijkBuiten stemt over nieuw kunstwerk

Kunst in RijswijkBuiten

Medio december zijn kunstenaars uitgenodigd voor deze kunstopdracht. Het te realiseren kunstwerk moet passen bij het karakter van RijswijkBuiten: groen, duurzaam, innovatief en eigentijdse herleving van een buitenplaats. Uit bijna 130 inzenders heeft de commissie Kunstruimte van de gemeente Rijswijk een aantal kunstenaars geselecteerd om hun ontwerpen te presenteren.

Percentageregeling

Rijswijk hanteert de zogenoemde percentageregeling. Bij een percentageregeling wordt een klein deel van het budget bij nieuwbouw en aanleg van wijken gereserveerd voor kunst. De commissie Kunstruimte begeleidt dit soort kunstopdrachten namens de gemeente.
Terug
vrijdag 19 mei 2017 07:47:51 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob